вівторок, 27 лютого 2018 р.

3 БЕРЕЗНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ


Результат пошуку зображень за запитом "день дикої природи"20 грудня 2013 року шістдесят восьмою сесією Генеральної Асамблеї ООН прийнято резолюцію. Згідно цієї резолюції 3 березня оголошено Днем дикої природи.
193 члена Генеральної Асамблеї ООН в черговий раз підкреслили цінність для людства дикої природи та усіх її мешканців, особливо тих, які потребують захисту.
Цей день являє собою унікальну можливість познайомитися з красою і розмаїттям форм дикої природи, а також підвищити свідомість та розуміння необхідності збереження видів дикої флори та фауни.
Водночас, цей День покликаний нагадати нам про необхідність активізації боротьби зі злочинами проти дикої природи, привернути увагу до проблеми браконьєрства, що має далекосяжні екологічні, економічні та соціальні наслідки.
Нагадаємо, що саме 3 березня 1973 року було прийнято Конвенцію, що регулює міжнародну торгівлю рідкісними видами флори і фауни, відому як CITES. Під міжнародною охороною на сьогодні знаходиться близько 5600 видів тварин і 30 тисяч видів рослин. Учасниками Конвенції є 180 держав, серед яких і Україна

Немає коментарів:

Дописати коментар