середу, 1 листопада 2017 р.

Науковий пікнік у природі

Теплої осінньої днини озброївшись каре матами,  командним іміджем та гарним настроєм команди учнів 6-7 класів вирушили на  науковий пікнік «Збереження заради майбутнього», метою якого стали не лише отримання знань з екології, орієнтування, знання традицій свого краю, а й безпосереднє їх використання. У парковій зоні шкільного подвір'я облаштували майданчики для наукових посиденьок команди «Торнадо», «Нащадки українців», «Золото країни», «Мілкивей», які представили свої команди та гасла. Координатор гри, вчитель хімії Софія Заєць, запропонувала учасникам обговорити питання енергозбереження, продемонструвала можливості використання альтернативних джерел енергії у повсякденному житті. Учасники команд обговорили та презентували енергозберігаючі заходи, можливі до використання у побуті вже сьогодні, що дасть змогу покращити стан довкілля. До участі у інсценізації української народної пісні запросила координатор гри Оксана Павлюк. Обов'язковим елементом сценівки мав бути вишитий рушник. Співали й українських народних, і сучасних українських пісень… «Несе Галя воду», «Ти ж мене підманула», «Україна – це ти», Вийшло креативно, оригінально й весело. Всі команди вирішували завдання спільно, командою. Та варто зазначити, що навіть сучасні пісні інколи сприймаються дітьми як народні, бо вони постійно на вустах, можливо й стануть вони колись народними…
Вікторину про природу запропонувала учасникам Оксана Морозюк, вчитель біології. Кожна команда отримала стікери осіннього кольору, які й стали фішками команди. Для учасників по черзі задавалися запитання, правильна відповідь приносила команді бал, який вони за допомогою стікера відправляли до свого банку. Перемогу здобула команда «Торнадо», здобувши 7 фішок. Наступний етап наукового пікніка передбачав пошуки незвичайного скарбу. На подвір'ї школи команди вишикувались для виконання завдання. Кожна команда отримала мапу, компас та маршрут, що вказував на розміщення скарбу. Команди на старт! І розпочалися запеклі перегони з орієнтування на місцевості… Всі команди прибули на місце зі скарбом майже одночасно, але поталанило команді 6-А класу, які знайшли український        прапор та булаву – скарб Української держави.Повернувшись на майданчик пікніка, всі учасники мали завдання виготовити еколого-патріотичний символ, використовуючи запропоновані матеріали: клаптики тканини, нитки, стрічки, лікарські трави. Кипіла робота, до матеріалів додалися осінні квіти та барвисте листя дерев. Ляльки-мотанки, екоторби, екобукети – стали справжніми шедеврами учасників гри.
Веселі, сповнені енергії, задоволення від дружньої обстановки та спільної роботи поверталися школярі до дому! Щоб бачити вогонь, треба бути іскрою! Важливо цю іскру запалити в дітях!

Немає коментарів:

Дописати коментар